Om oss

Vi som jobber i Bøk er grafiske designere og systemutviklere. Som team har vi bred bakgrunn, med folk som er utdannet i visuell kommunikasjon, kunstfag, design og teknologi, grafisk produksjon, fotografi, systemutvikling, analyse og pedagogikk. Vi leverer skreddersydde grafiske og digitale produkter effektivt og i godt samarbeid med kundene våre.

Gjennom et strategisk samarbeid med utviklingsbyrået Solvr, kan vi nå by på teknisk tyngde på nye områder. Utviklerne i Solvr har lang erfaring og fikser alt fra store og små nettsider til helt nye digitale systemer.

Ansatte

Ole 01253 2 1

Ole Abildsnes

Daglig leder

Ole har ledererfaring fra blant annet designbyrå og bokhandel. Han har bakgrunn fra salgs- og markedsføringsledelse, organisasjonsutvikling og drift og er kjent for å ha sunn blanding av strategisk innsikt og operativ gjennomføringsevne. Han er opptatt av å skape meningsfulle arbeidsplasser der ansatte utvikler seg faglig og personlig og der alle brenner for å utvikle de beste løsningene for kundene. Ole begynte som daglig leder i Bøk i august 2020.
Birgitte 07121

Birgitte Hvidsten

Produksjonsansvarlig

Birgitte er den du først har kontakt med om oppdrag og prosjekter. Birgitte har erfaring fra forlagsbransjen som produksjonskonsulent og mediegrafiker. Hun planlegger produksjonsløpet fra oppstart til ferdig produkt, og kjenner godt til alle ledd i redaksjonell og teknisk produksjon. Birgitte har en bachelor i Kultur og kommunikasjon fra Universitetet i Oslo.
Sissel

Sissel Schei Susæg

Rådgiver

Sissel sørger for prosessforbedringer i produksjonen. Hun klargjør og kvalitetssikrer manus, gjør konverteringer (InDesign, Word, EPUB, XML) og utvikler maler. Hun bidrar også i produksjon av bøker og tidsskrifter. Sissel leder utviklingsprosjekter internt og i samarbeid med kunder, og gir råd om effektive prosesser.
Felicia Boek 08881

Felicia Lansborg

Interaksjonsdesigner

Felicia har jobbet med brukeropplevelser i snart ti år og har ofte stått midt mellom kunden og systemet, og det er akkurat i dette veikrysset hun trives. Med en bachelorgrad i anvendt datateknologi fra Oslo Met og en mastergrad i interaksjonsdesign fra NTNU Gjøvik har Felicia flere ben å stå på, noe som kommer godt med når man har ansvar for å holde orden i tverrfaglige designprosesser. Mest glad blir hun av å jobbe tett med kunder for å skape de magiske opplevelsene man bare får til sammen.
Susann

Susann Vatnedal

Grafisk designer

Susann har en fersk master i Book Design fra University of Reading. I masteroppgaven undersøkte hun designet av oppslagsord i ordbøker, og i bacheloroppgaven drøftet hun om de nye norske pengesedlene utgjør en forbedring for synshemmede og blinde. Susann har erfaring med redaksjonell design, i tillegg til branding og webdesign. Hun liker spesielt å finne løsninger på komplekse oppdrag med tekst og bilder, og samtidig skape en god brukeropplevelse. Susann har designet Bøks logo.
Hanne

Hanne Sjøtrø

Prosjektleder og grafisk designer

Hanne har erfaring som prosjektleder for prosjekter med tekniske utfordringer, der det trengs et strukturert hode for å lage produksjonsmessige effektive løsninger. Like gjerne utvikler hun konseptdesign, og bidrar til lese- og læreglede for barn og unge. Hanne har tidligere jobbet i Unipub/Akademika forlag med produksjon, i markedsavdelingen og som grafisk designer. Hun har hovedfag i kunst fra Institutt for farge ved Kunsthøgskolen i Oslo. Som prosjektleder har Hanne ansvar for blant annet prosjekter med kompleks materie og tekniske utfordringer.
Martin

Martin Tronstad

Utvikler

Martin har spisskompetanse på konvertering og XML-baserte helautomatiske ombrekkingsløsninger via XSL:FO. Han liker å jobbe med effektivisering av produksjonsprosesser, og å ta i bruk og utvikle metoder for automatisk produksjon. Han har erfaring med både SGML og XML, og leder utviklingsprosjekter for kundene våre. Martin har utdannelse fra Grafisk linje ved Gjøvik Ingeniørhøgskole, og har lang erfaring med både prosjektledelse og produksjon fra blant annet 07-gruppen.
Inger

Inger Helene Heggen

Grafisk designer

Inger har en Bachelor i mediedesign med et påbyggingsår fra Høgskolen i Gjøvik. Det fjerde året brukte hun til å redesigne Escola forlags skoleordbøker for bokmål og nynorsk. For denne oppgaven fikk hun Eurekaprisen, som deles ut ved NTNU i Gjøvik hvert år. Inger liker å jobbe med alle typer bøker, og særlig komplekse bøker med mange elementer. Hun er opptatt av typografi, språk og rettskriving.
Janne

Janne Bakke Nilsen

Prosjektleder og grafisk designer

Janne har en Bachelor i Graphic Design fra Kent Institute of Art and Design, og har lang erfaring fra grafisk bransje. Hun liker å jobbe med design og nye uttrykk, læremidler med mange elementer og med produksjon av malbaserte tidsskrifter. Som prosjektleder jobber Janne blant annet med seriedesign og prosjekter med mange komponenter.
Tone

Tone Wachelin

Grafisk designer

Tone har jobbet med boksats og utvikling av programfagbøker i en årrekke. Hun har utdanning innen pedagogikk og edb-økonomi, i tillegg til en årsenhet ved Lærerhøyskolen i Tønsberg. I Bøk har Tone spesielt ansvar for Universitetsforlagets tidsskrifter, og hun liker å jobbe med diverse løsninger rundt dette. På ett år publiserer Tone opp mot 6000 sider med tidsskrifter alene. Hun liker også å sette bøker, og har en spesiell forkjærlighet for publikasjoner med bra bilder.
Fredrik

Fredrik Svanqvist

Designansvarlig og grafisk designer

Fredrik har mange års erfaring som designer og har jobbet mye med bok-, magasin- og tidsskriftdesign, men også med illustrasjon, bildebehandling, logodesign og webdesign, både i eget firma og som ansatt i Laboremus. Han er utdannet ved Skolen for Grafisk Design (Westerdals). Fredrik er designansvarlig i Bøk.
Bøk Stine TCH 08271

Stine Cecilie Staff

Grafisk designer

Stine er nyutdannet og har både en bachelor i grafisk design fra NTNU i Gjøvik og en master i Book Design fra University of Reading. Hun har også hatt et opphold i kunstneriske Tyskland på Duale Hochschule Baden-Württemberg. Med innflytelse fra ulike land, kulturer og undervisningsprogram, liker Stine å jobbe med alt fra illustrasjoner for bokomslag, til ombrekking og detaljtypografi.
Tora

Tora Aasen

I permisjon / Produksjonsansvarlig

Tora er den du først har kontakt med om oppdrag og prosjekter. Tora har erfaring fra Cappelen Damm og Vigmostad & Bjørke, både som produksjonskonsulent og grafisk designer. Hun planlegger produksjonsløpet fra oppstart til ferdig produkt, og kjenner godt til alle ledd i redaksjonell og teknisk produksjon. Tora har en bachelor i Visuell Kommunikasjon fra Høgskolen i Buskerud, i tillegg til et årsstudium i Mediekunnskap fra Høgskolen i Bergen.
Solvr TCH 09236

Johannes Arnstad

Utviklingsleder i Solvr

Johannes har over 20 års erfaring med utvikling fra blant annet NæringsEiendom og som utviklingsleder i Mittanbud. I Solvr har han mange hatter - CTO, utvikler, teknisk oppslagsverk og kvalitetskontrollør. Han er ikke redd for å utfordre kunder når det gjelder tekniske spørsmål og avgjørelser, og sparrer gjerne med både designer og sluttkunde for å komme frem til den beste løsningen.
Solvr TCH 08949

Ona Grinderud Nordbø

Prosjektleder i Solvr

Ona er Solvrs multiverktøy. Med kommunikasjonsutdanning og flere års erfaring som prosjektleder innenfor eventbransjen er hun er vant til både å forstå kunders behov og ha mange baller i luften samtidig. Ona sikrer god kommunikasjonsflyt mellom alle involverte og passer litt ekstra godt på innholdsprodusentene som skal jobbe i løsningene Solvr leverer.
Kalle Solvr 00591

Kalle Pohjapelto

Senior utvikler

Kalle har over 15 års erfaring fra blant annet Schjærven og Good Morning /Good Morning Naug og er en særs kompetent utvikler. Kalle har jobbet på en lang rekke prosjekter, blant annet for Unicef, Vertikal Helse, Norwegian Reward, Nordvik Bolig, DEFA og NSB.