Om oss

Vi som jobber i Bøk er grafiske designere og systemutviklere. Som team har vi bred bakgrunn, med folk som er utdannet i visuell kommunikasjon, kunstfag, design og teknologi, grafisk produksjon, fotografi, systemutvikling, analyse og pedagogikk. Vi leverer skreddersydde grafiske og digitale produkter effektivt og i godt samarbeid med kundene våre.

Ansatte

Ole 01253 2 1

Ole Abildsnes

Daglig leder

Ole har ledererfaring fra blant annet designbyrå og bokhandel. Han har bakgrunn fra salgs- og markedsføringsledelse, organisasjonsutvikling og drift og er kjent for å ha sunn blanding av strategisk innsikt og operativ gjennomføringsevne. Han er opptatt av å skape meningsfulle arbeidsplasser der ansatte utvikler seg faglig og personlig og der alle brenner for å utvikle de beste løsningene for kundene. Ole begynte som daglig leder i Bøk i august 2020.
Tora

Tora Aasen

Produksjonsleder

Tora er den du først har kontakt med om oppdrag og prosjekter. Tora har erfaring fra Cappelen Damm og Vigmostad & Bjørke, både som produksjonskonsulent og grafisk designer. Hun planlegger produksjonsløpet fra oppstart til ferdig produkt, og kjenner godt til alle ledd i redaksjonell og teknisk produksjon. Tora har en bachelor i Visuell Kommunikasjon fra Høgskolen i Buskerud, i tillegg til et årsstudium i Mediekunnskap fra Høgskolen i Bergen.
Susann

Susann Vatnedal

Designansvarlig

Susann har en master i Book Design fra University of Reading. I masteroppgaven undersøkte hun designet av oppslagsord i ordbøker, og i bacheloroppgaven drøftet hun om de nye norske pengesedlene utgjør en forbedring for synshemmede og blinde. Susann har erfaring med redaksjonell design, i tillegg til branding og webdesign. Hun liker spesielt å finne løsninger på komplekse oppdrag med tekst og bilder, og samtidig skape en god brukeropplevelse. Susann har designet Bøks logo.
Inger

Inger Helene Heggen

Seniordesigner

Inger har en 4-årig Bachelor i mediedesign fra Høgskolen i Gjøvik. Det siste året brukte hun til å redesigne Escola forlags ordbøker for bokmål og nynorsk, et prosjekt hun vant Eurekaprisen for. Inger har jobbet hos Bøk helt siden hun avsluttet studiene i 2007, og har med andre ord opparbeidet seg mye erfaring med grafisk design og bokproduksjon. Hun jobber med alle typer bøker, og er opptatt av tyopgrafi, detaljtypografi, språk og rettskrivning.
Janne

Janne Bakke Nilsen

Seniordesigner

Janne har en Bachelor i Graphic Design fra Kent Institute of Art and Design, og har lang erfaring fra grafisk bransje. Hun liker å jobbe med design og nye uttrykk, læremidler med mange elementer og med produksjon av malbaserte tidsskrifter. Som seniordesigner jobber Janne blant annet med seriedesign og prosjekter med mange komponenter.
Tone

Tone Wachelin

Seniordesigner

Tone har jobbet med bokproduksjon, utvikling av programfagbøker og parallellpublisering av tidsskrifter i en årrekke. Hun har utdanning fra edb-skolen i data og økonomi, i tillegg til en årsenhet ved Lærerhøyskolen i Tønsberg. I Bøk jobber Tone med produksjon av bøker, tekniske løsninger rundt klargjøring av manus og konverteringer til flere medier. Hun har ansvar for tidsskriftet Lektorbladet og Lektorstudentene i tillegg til utforming av annonser til Tidsskrift for Norsk Psykologforening.
Fredrik

Fredrik Svanqvist

Seniordesigner

Fredrik har mange års erfaring som designer og har jobbet mye med bok-, magasin- og tidsskriftdesign, men også med illustrasjon, bildebehandling, logodesign og webdesign, både i eget firma og som ansatt i Laboremus. Han er utdannet ved Skolen for Grafisk Design (Westerdals).
Bøk Stine TCH 08271

Stine Cecilie Staff

Designer

Stine er utdannet grafisk designer ved NTNU i Gjøvik og har en master i Book Design fra University of Reading. Hun har også hatt et opphold i kunstneriske Tyskland på Duale Hochschule Baden-Württemberg. Med innflytelse fra ulike land, kulturer og undervisningsprogram, liker Stine å jobbe med alt fra illustrasjoner for bokomslag, til ombrekking og detaljtypografi.
Erik

Erik Sletten Lie

Seniorutvikler

Erik er en av de fire som startet Laboremus-gruppen på nittitallet og har hatt mange ulike roller siden da. Han har bl.a. jobbet med ombrekking, programmering, systemdrift, økonomi, administrasjon og ledelse. Erik har sin bakgrunn fra Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo. Han er derfor programmerer i blodet, med et spesielt hjerte for struktur og transformasjon. Han står bak LaboStyles og LaboSchema, systemer som brukes hver eneste dag, også ute hos Bøks kunder. Med sin kompetanse på bl.a. SQL, VBA og XML bidrar Erik inn i kjernen av hva Bøk leverer.