Tjenester

Vi brenner for formidling, skreddersydd design og samarbeid. Vi har sterk kompetanse innen strukturerte data og utvikler tekniske verktøy og løsninger ved behov.
Ansatte ser på skjerm
Ikon grafisk design

Design

Bøker, publikasjoner og maler

Vi designer bøker i alle sjangre, tidsskrifter, rapporter og markedsmateriell, og vi produserer årlig om lag 600 bøker og tidsskrifter for ulike aktører. Vi er opptatt av å bidra til gode lese- og brukeropplevelser, uansett hvilken målgruppe som skal nås, hvilket uttrykk som ønskes eller hvilken plattform som skal brukes. Våre erfarne grafiske designere har fokus på typografi, helhetlig konsept, struktur og detaljer, og leverer tilpasset design og layout gjennom smidige arbeidsprosesser. Vi utformer og utvikler også maler for effektiv produksjon.

Visuell identitet

En logo og profil skal symbolisere identiteten til en virksomhet, en tjeneste eller et produkt. Vi har erfaring med å designe konsepter for ulike formål og bransjer, og kan lede designprosessen eller bidra i deler av den.

Nettsider

Vi designer brukervennlige nettsider som oppfyller kravene til universell utforming. Vi kan også bidra med råd og veiledning innenfor UX-design. Gjennom våre søsterselskaper tilbyr vi i tillegg utvikling av nettsider, apper og digitale løsninger.

Presentasjonsdesign

Vi skreddersyr presentasjoner for viktige øyeblikk – enten til bruk på større foredrag eller i salgsmøter. Presentasjoner er et viktig verktøy for virksomheter, og med vår kompetanse og kreativitet skaper vi presentasjoner som formidler ditt budskap på en profesjonell og visuell måte til målgruppen. I dialog med dere sørger vi for infografikker, bilder, interaktivitet og generelt et ryddig og profesjonelt oppsett av innholdet deres. Presentasjonsdesign kan være avgjørende for inntrykket dere gir kunder og brukere. Vi tar gjerne utgangspunkt i designmanualen deres, eller vi bygger presentasjonen fra bunnen av. Presentasjonen kan leveres til bruk i PowerPoint, Keynote, PDF eller Google Slides.
Ansatte jobber sammen
Ikon struktur

Struktur

Automatisering

Vi leverer automatisert dokumentproduksjon og utvikler skript for å effektivisere produksjonsprosesser. I det meste av produksjonen hos oss tar vi utgangspunkt i Word-dokumenter stilsatt med LaboStyles™ – et stilsett som er utviklet av oss. Vi har imidlertid rutiner og systemer for å håndtere det meste av strukturert tekst, og kan tilrettelegge manus på flere måter, blant annet ved å bistå med stilsetting med LaboStyles™. Vi kan også konvertere og tilrettelegge data for import til databasesystemer eller liknende.

Strukturerte data

Effektiv håndtering av strukturert informasjon er vårt varemerke. Bedriften har ansatte fra flere virksomhetsområder for å kunne møte ulike tekniske krav til publisering, og vi ser alltid utover og framover. Vi trekker veksel på bred designfaglig kompetanse, programmeringskompetanse og forlagserfaring.

XML, EPUB, HTML og konvertering

Grunnfjellet i vår kompetanse og produksjon er strukturerte data. Vi lager bøker og publikasjoner i Adobe InDesign, og ved behov i Adobe FrameMaker og Antenna Hous (XLS:FO), og utnytter de dynamiske funksjonene i programvarene i høy grad. Vi har meget gode konverteringsrutiner, som vi videreutvikler fortløpende. Med basis i XML kan vi hente og konvertere innhold «alle veier», til blant annet EPUB, InDesign, HTML, Word, PDF med mer.
Ansatte som jobber
Ikon produksjon

Produksjon

Ombrekking

Vi brekker om enkle og komplekse bøker, tidsskrifter, rapporter og tilsvarende. Vi har kompetanse på alt fra automatisert sideombrekking til «grafisk skreddersøm». Vi produserer de fleste bøkene i InDesign, men benytter også FrameMaker og AntennaHouse ved XML-basert produksjon. Vi leverer også konvertering til Word, EPUB2, EPUB3, HTML, CSS og XML.

Manustjenester

Før produksjon rydder vi alltid i stilsett og vurderer den tekniske kvaliteten på manus, for å oppnå effektiv produksjonsprosess og best mulig kvalitet på det ferdige produktet. Vi tilbyr stiling av manus med LaboStyles™ dersom det er ønskelig.

XML-basert produksjon

Flere av våre produksjonsverktøy støtter XML, og er dermed velegnet for XML-basert produksjon. Vi har derfor utviklet løsninger som støtter flere standarder, bla. Jats og Bits, og kan tilpasses andre standarder. I tillegg har vi utviklet vår egen XML-standard basert på Labostyles™; LaboSchema™. Vi kan XML!

Bilderedaksjon

Om dere ønsker hjelp til å velge bilder, bidrar vi gjerne. Vi tegner også figurer og illustrasjoner og gjør repro.
Ansatt som jobber med utvikling
Ikon utvikling og verktøy

Tech

LaboStyles™

LaboStyles™ er et rikt stilsett for Word som bidrar til redusert produksjonstid og lavere kostnader. Ved bruk av stilsettet kan manus også enkelt tilrettelegges for digitale utgivelser. LaboStyles™ inneholder flere tusen stiler, katalogisert på en enkel og oversiktlig måte, et innebygget skript som delvis automatiserer stilingen og et logisk system for hurtigtaster. Stilsettet er tilpasset automatisk ombrekking, og syntaksen gjør mapping til rik XML enkel uten at brukeren trenger å ha spesialkompetanse på XML. LaboStyles™ er lett å lære og raskt å bruke.

LaboSchema™

LaboSchema™ er et generisk XML-format for publikasjoner basert på stilsettet LaboStyles™. LaboSchema™ muliggjør sømløs konvertering mellom ulike programvarer og løsninger som blant annet Word, InDesign, FrameMaker, XLS:FO og EPUB. Et dokument stilsatt med LaboStyles™ kan enkelt overføres til rik XML. LaboSchema™ er kjerneformatet i vår publiseringsplattform, og gir helt nye og fremtidsrettede muligheter.

Vil du vite mer?

Vil du vite mer om tjenestene våre eller er det noe du lurer på, ta kontakt. Send en e-post til hei@boek.no, ring +47 22 98 98 97 eller bruk skjemaet nedenfor.

Har du lyst til å holde deg oppdatert på saker fra oss? Vi deler ikke e-postadressen din med noen. Les vår personvernerklæring.