Bildet viser en bok som står oppreist, og man ser kun forsiden og ryggen. Omslaget er mørkegrått, men en tekstur. Det er et smussomslag på midten, som dekker 2/3 av omslaget. Det har en beige farge, og teksturen til sprukket porselen. Tittelen står på høyre side av smussomslaget.

Porselen og revolusjon

Porselen og revolusjon er historien om Johan Munthe (1864–1935) fra Bergen, som store deler av livet bodde i et Kina preget av uro og opprør. Munthe var general i keiserens hær, og i løpet av tiden i Kina samlet han inn flere tusen kunstgjenstander. De fleste er nå samlet i Kina-samlingen i KODE Kunstmuseer og komponisthjem i Bergen. Bokas uttrykk skulle gjenspeile bokas tema ved å være klassisk og stilrent. Den ble parallellprodusert på norsk og engelsk.

Bildet viser et oppslag av boka tatt ovenfra. På venstre bilde er det en illustrasjon av en drage på blå bakgrunn. På høyre side er kapittelstart, med kapitteltittel og tekst under.
Bildet viser et nærbilde av bindingen av boken. Omslaget er grålig, med gull kapitelbånd.

Løsning

Forlaget ønsket at bildene skulle danne en rytme gjennom boka. Vi fikk derfor muligheten til å foreslå flytting og gruppering av bilder for å oppnå dette, og for å skape en visuell helhet. Bildene er plassert på helsider, noe som gir både teksten og bildematerialet rom. En heldekkende farge på venstre kapittelside står godt sammen med luften på den høyre siden, noe som skaper en innbydende start for leseren. Den gjennomgående bruken av antikva, kapiteler og sentrert justering av mellomtitler er også med på å forme bokas uttrykk.

Bildet viser et oppslag av boka. Det er to avlange bilder på hver side. De er alle av hvite skulpturer, med sort bakgrunn.
Bildet viser et oppslag av boka tatt ovenfra. På begge sider er det bilder av ting med blått mønster. På venstre side en tallerken og en skål, mens det på høyre side er bilde av en større tallerken som fyller siden i bredden.
Bildet viser utsnitt av boka. På venstre side er det bilde av en mønstrete vase, mens på høyre side er det tekst

Omslag

Omslagets perm er gråsort med et klassisk motiv fra Kina. I kontrast til den mørke bakgrunnsfargen, er både forlagslogoen og bokas tittel foliert i gull, ikke ulikt det man ofte ser på gammelt kinesisk porselen. Et avtagbart «magebelte» med et makrofoto av knust porselen står godt i kontrast til den gråsorte fargen.

Bildet viser omslaget tatt ovenfra, med smussomslaget ligger oppå. Omslaget er grå-aktig, mens smussomslaget er beige. Teksten er i gull. Begge har en tekstur på omslaget.