En vifte av fem utgaver av tidsskriftet på blå bakgrunn

Psykologi – tidsskrift for Norsk psykologforening

Psykologi er tidsskriftet for Norsk psykologforening som har utgivelse hver måned. Tidsskriftet består av vitenskapelige tekster, bilderike reportasjer, debattinnlegg og annet journalistisk stoff – i tillegg til annonser. Vi har arbeidet med produksjonen siden 2010, og i 2014 redesignet vi tidsskriftet i tett samarbeid med redaksjonen. For dette fikk vi tidsskriftforeningens pris for god design i 2017 – det er vi stolte av!

Et oppslag av tidsskriftet Psykologi med illustrasjon av 3 personer i samtale.

Prisen for god design går til Tidsskrift for Norsk psykologforening. Fagtidsskriftet har et tydelig teksthierarki mellom vitenskapelige artikler, annet fagstoff, kultur, debatt og reportasjer. Hovedartiklene er gjennomgående intelligent dramatisert med illustrasjoner som løfter teksten og inviterer til videre lesning. De faste omslagsillustrasjonene skaper kontinuitet og gir tidsskriftet en ekstra dimensjon av idétyngde.

Juryen i Årets tidsskrift 2017
Et utsnitt av tidsskriftet som fokuserer på et rosa sitat plassert i margen
Et oppslag av tidsskriftet som viser en tittel i oransje, sammen med en illustrasjon av en familie nederst på siden som går fra venstre til høyre side

Løsning

God leseropplevelse, fleksibilitet og økonomi var stikkord under redesignet. Tidsskriftet er designet med en robust og fleksibel grid, som gjør det enklere å tilpasse innhold til hvert enkelt oppslag og skape god variasjon.

Fonten som er brukt er typisk for sjangeren, den har god lesbarhet samtidig som den er plassbesparende. Det er en fast fargepalett, men her er det stor frihet, slik at ulike artikler får sitt eget preg og stemning. Tittelfonten har også stor variasjon, som bidrar til ulikt tempo gjennom tidsskriftet.

For hver utgave står vi for bildebehandling, repro, av alle bildene. Dette er for å klargjøre bildene til trykk,men bildebehandlingen bidrar også til et helhetlig inntrykk, da bildene kommer fra forskjellige kilder og med ulik kvalitet.

Et oppslag av tidsskriftet med en helsides illustrasjon på venstresiden og tekst på høyresiden
5 omslag av tidsskriftet plassert etter hverandre, som fokuserer på illustrasjonen på omslaget og den tydelige logoen «Psykologi»