Bildet viser en bok med tittelen "Brannvern". Den er hvit, med en gul stripe nederst, og har illustrasjon av en støvsuger og sofa

Brannvern minihåndbok

Brannvern minhåndbok inneholder det viktigste du trenger å vite om brannvern i hjemmet og på fritiden. Kunden ønsket å oppdatere bokas design fra tidligere utgaver, slik at det følger tiden og passer inn i dagens samfunn. Et ryddig og oversiktlig design var i fokus, slik at man raskt skal kunne finne informasjonen man trenger. Bøk har stått for både design og ombrekking, samt omslag og illustrasjon. Minihåndboka kan lastes ned gratis her.

Bildet viser et oppslag av en bok. På venstre side er et stort bilde av en brent komfyr. På høyre side er det to spalter med tekst, og nederst en illustrasjon av kjøkkenmaskin og brødrister.
Bildet viser et oppslag av en bok tatt ovenfra. Sidene er gul-aktige. Det er tre spalter med tekst, og nederst en illustrasjon av et typisk hjem med forskjellige elektriske apparater

Løsning

Boka er i hovedsak satt med to spalter, og hvert tema holder seg innfor ett oppslag. Tydelige mellomtitler sørger for at man raskt finner teksten man leter etter. Kunden ønsket å bruke bilder som snakker til folk flest. Valget falt dermed på familiære situasjonsbilder som de fleste kan kjenne seg igjen i, og som skaper en trygghet, fremfor frykt. For å ytterligere skape en trygg og god følelse for leseren, har vi brukt enkle illustrasjoner og varme farger.

Bildet viser et oppslag av en bok. På hver side av midten er det bilde av et brannslukningsapparat. På yttersidene er det teskt
Bildet viser et nærbilde av en side i en bok. Den er en gul stripe nederst på siden. Det er tekst på siden, og nederst er det to ikoner som indikerer "klasse A" og "klasse B"
Bildet viser et utsnitt av en bok. Sidene har to spalter med tekst, og er rikt illustrert. De nærmeste bildene viser hvor mye røyk og hvor mange grader celsius det blir hvis det tar fyr i en sofa.