Bildet viser sidetallene i boken sett fra kanten av boken. Sidetallene har hver sin bakgrunnsfarge.

Flyt

Flyt er en kroppsøvingsbok for elever på videregående skole, og dekker pensum for 1.–3. klasse. Kunden ønsket seg en bok som kan inspirere og motivere elevene, med fokus på god lesbarhet og universell utforming. Vi måtte også ta ekstra hensyn til at boka skulle publiseres digitalt.

Bildet viser et oppslag i boken med tittel "Egentrening og livsstil". Til venstre er det et bilde av en jente som spiller basketball, og på høyre side er det et bilde av en gutt som spiller badminton. Støttefargen i dette kapittelet er rosa.
Dette er et nærbilde av en reflekijonsoppgave. Den har en oransje bakgrunnsfarge og en liten dekor som er dråpeformet med et spørsmålstegn inni.
Dette bildet viser et oppslag med tre ulike illustrasjoner av organer.

Løsning

Vi har fokusert på å skape et design som gjør boka attraktiv og spennende for målgruppen samtidig som den er ryddig og oversiktlig. Boka har fått brede marger som brukes til bilder og margtekster og skaper luft i oppslagene. Avrundede former og skraveringer gir boka et fartsfylt og ungdommelig preg, og en følelse av lekenhet. Rammetekster er satt med de samme margene som brødteksten, mens selve rammen bryter med satsflaten. Dette bidrar til stramhet og god leseflyt, samtidig som rammene står ut. Det er dessuten en dråpeform som går igjen i boka. Dråpen i seg selv gir et organisk preg, mens forskjellige dråpeikoner er brukt til å differensiere ulike elementer, som for eksempel oppgaver og målsettinger.

Dette bildet viser et oppslag i boken hvor det er et bilde av to personer i gymsalen, og to ulike bokser med refleksjonsoppgaver.
Dette er et bilde av innholdslisten i boken.
Dette er et bilde av et oppslag i boken hvor det er to store bilder, brødtekst og en refleksjonsoppgave.
Dette er et nærbilde av en oppgave-boks.
Dette bildet viser kapittelstarten til kapittelet "kroppslig læring".
Dette bildet viser delstarten av boken, hvor det står "del 3. VG3" oppå et sort/hvitt bilde av folk som løper, tatt nedenfra.