Bildet viser et utsnitt av en bok. Nederst er det et bilde av en brygge og en fiskestang, og opp bildet er det en tekstboks med regnestykker.

Maximum 8–10

Maximum 8–10 er et læreverk i matematikk for elever på ungdomstrinnet. I tillegg til én lærebok for hvert trinn, har vi også laget en tilhørende regelbok. Bøkene er såkalte «puslespill»-bøker, der mange forskjellige elementer skal plasseres omkring på sidene, slik at elevene skal få en best mulig brukeropplevelse. Bøkene inneholder dessuten en mengde formler. Dette gjør bøkene litt mer utfordrende å brekke, men desto gøyere å jobbe med.

Bildet viser et utsnitt av en bok. Det er en tekstboks som viser mange regnestykker og brøker.
Bildet viser et oppslag av en bok tatt ovenfra. Det er en lilla ramme rundt siden. Det er flere oppgaver på siden, èn er en labyrint.
Bildet viser et oppslag av regelboka tatt ovenbra. På venstre side er det oppgaven, mens det på høyre side er rutenett til å skrive og regne på.

Mattesats

Bøker som inneholder formler, brøker og regnestykker, slik som Maximum, kaller vi mattesats. Dette er ofte komplekse bøker, siden avanserte formler lages i et eget matteprogram og settes inn i løpende tekst som redigerbare bildefiler. I Bøk har vi utviklet metoder for å sette inn disse formlene, for eksempel en brøk (som jo er to linjer «høy») inn i et tekstavsnitt slik at formelen følger tekstlinjen. Leseflyten blir dermed ikke brutt, samtidig som vi enkelt kan endre formlene i matteprogrammet.

Det finnes mange konvensjoner for matematikk, så her er det viktig å holde tunga rett i munnen! I Bøk har vi lang erfaring i å lage mattebøker, tegne og sette opp formler, og å konvertere formler til og fra ulike programmer. Ta gjerne kontakt for å høre mer om hvordan vi jobber med mattesats.

Bildet viser et utsnitt av en bok. Det viser en tekstboks som viser regnestykker.
Bildet viser et oppslag av en bok tatt ovenfra. På venstre side er det forskjellige tekstbokser med oppgaver. På høyre side er det en grønn ramme rundt siden, med en rosett nederst i høyre hjørne. På siden er det oppgaver som handler om programmering.
Bildet viser et utsnitt av en bok. På venstre side er det tegnet opp forskjellige vaser, mens det på høyre side er rutenett til å skrive på.